6/30/2006

Butlletí La Creueta 36

Núm. 36 any 8
Esparreguera 12 de setembre de 1997



LA
CREUETA
PORTAVEU BILINGUE DEL CLUB ESCACS
"AAVV" LA PLANA‑ESPARREGUERA



Torneo Abierto de Partidas Rápidas fiesta Mayor de Esparreguera:
Se cumplió el pronóstico Josué Expósito se impuso brillantemente



(Redacción). Se cumplieron los pronósticos. El primer tablero del Club Ajedrez "AAVV" La Plana‑Esparreguera, Josué Expósito no dejó resquicios a las sorpresas y se proclamó justo campeón del "Torneig Obert de Partides Ràpides" que organizaría nuestro club, con motivo de la Fiesta Mayor de Esparreguera. El jugador Pedro Díaz, del Club Ajedrez Olesa de Montserrat y Manel Soidan de la Plana, seguirían la clasificación.
El sábado 12 de julio de 1997 a las 10 de la mañana tendría lugar uno de los actos programados por nuestro club con motivo de la Fiesta Mayor de Esparreguera.
En este encuentro que denominaríamos Torneig Obert de Partides Ràpides, participarían un total de 19 jugadores pertenecientes a cinco clubes diferentes.

Primeramente se formarían dos grupos ‑el "R" (Rojo) y el "N" (Negro) ‑ donde la mitad de los inscritos integrado en cada uno de los grupos, se enfrentaría entre ellos por el sistema liga.
Los 5 mejor clasificados de cada uno de los dos grupos, jugaría la final absoluta. Mientras que los siguientes 5 de la cola de ambos grupos jugarían una final de clasificación.
El sistema empleado en los sorteos, esta vez, hay que ser honrado y decirlo, no funciona lo bien que cabria esperar y la transcripción de resultados llegaría a ser caótica en algún momento.
Sin embargo la competición no naufragaría llegando todos a buen puerto.

Recordemos las fases clasificatorias: En el grupo "N" (Negro) se conseguirían estos resultados (acumulativos ronda a ronda)=

Pedro Díaz Díaz (CE Olesa de Montserrat) 1+1+1+1+1+1+1+1+0'5 =8'5 puntos.
David Castells Carrasco (CE Sant Bernat) 1+1+0+1+1+0+1+1+0= 6 puntos.
Pedro FERNÁNDEZ MESA (CE "AAVV" La Plana ‑Esparreguera) 1+1+1+0+1+0'5+0+0+1= 5'5 puntos.
Alex Galceran Diez (CE Passiò) 0+0+1+1+0+1+0+1+1= 5 puntos.
Diego González Ortega (CE Passió) 1+0+1+0+0+0'5+1+1+0=4'5 puntos.
Alex Joanpera Collado (Sant Bernat) +0+0+0'5+0+0+0
+1+0+1=3 puntos.

Farriol Onahab ( Esparreguera) 0+0+0+0+0+0+0+0+0=0 puntos.
Antoni Joanpera Morales (CE Terrassa) Retirado a la segunda ronda.
De este grupo se clasificaría para la fina absoluta Díaz, Castells, Fernández, Galceran y González.

Resultados grupo "R" (Rojo) =
Josué EXPÓSITO AMARO (CE "AAVV" La Plana‑Esparreguera) 1+1+0+1+1+1+1+0+1=7 puntos.
Manel SOIDAN i PARCERISA (CE "AAVV"La Plana‑Esparreguera) 1+0+1+1+1+0+1+1+1=7 puntos.
Agustín Valcalcel Alejandro (CE Passiò) 0+1+1+0+1+1+1+0+1=6 puntos.
Martí GIMENO i CERVERA (CE "AAVV" La Plana‑ Esparreguera) 1+0+1+1+0+1+0+0+1=5 puntos. Gabino EXPÓSITO AVILA (CE "AAVV" La Plana -Esparreguera) 1+1+0+0+1+1+0+1+0=5 puntos.
Aroa EXPÓSITO AMARO (CE "AAVV"La Plana‑ Esparreguera) 1+0+1+0+0+1+1+0+1=4 puntos.
Manuel Moles Canal (CE Olesa) 1+0+0+1+0+0+1+1+0=4 puntos.
Jonatan Collado Gallart (CE Sant Bernat) 0+1+0+0+1+0+0+0+0=2 puntos.
Carlos Castañar Conde (Esparreguera) 0+1+1+0+0+0+0+0+0=2 puntos.
Edgar Collado Gallel (CE Sant Bernat) 0+0+0+1+0+0+0+0+0= 1 punto.

Los jugadores Josué Expósito, Agustín Valcalcel, Manel Soidan, Gabino Expósito i Martí Gimeno se clasifican para la final absoluta.

==============================================
Por razones de espació daremos en el próximo número los resultados individuales de la final absoluta i final clasificatoria.
==============================================





Escacs Vivent a la plaça de Sta Eulàlia. (13/07/1997)




2º TROBADA D'ESCACS

Organitzada pel Centre Dual, amb la col.laboració dels dos clubs d'escacs d'Esparreguera i l'Ajuntament, va celebrar‑se aquesta trobada de partides lliures, diumenge 13 de juliol de 1997. Acabades les partides de "costellada" es van improvisar unes partides simultànies a càrrec de l'Enric GIBERT CARAFI, que s'enfrontaria als participants.

Els resultats varen ser molt bons: En guanyaria 9, perdria amb 6 i no n'empataria cap.
Els resultats dels 15 participants va ser: del CE "AAVV"La Plana‑Esparreguera 2 guanyades de 4; CE. Sant Bernat d'Olesa de Montserrat 2 guanyades de 3; CE Olesa de Montserrat 1 guanyades de 1; CE. Esplugues de LLobregat 1 guanyada de 1; CE "La Passió" 0 guanyades de 3; i dels altres tres participants lliures O guanyades de 3.

Participants: Francisco Barea (Esplugues LLobregat) 1, Jonatan Collado (St.Bernat ) 1, Agustin Valcarcel (Passió) 0, Alex Galceran (Passio) 0, Raul Luna ( ) 0, Alex Luna ( ) 0, Marti Gimeno (Plana ‑ Esparreguera) 1, Javier Ortega ( ) 0, Gabino Exposito (Plana ‑ Esparreguera) 1, Josue Exposito (Plana ‑ Esparreguera) 0, Pedro Diaz (Olesa de Montserrat) 1, Jose Luis Serrano (St. Bernat) 0, Manel Moles (St. Bernat) 1, Pedro Fernandez (Plana ‑ Esparreguera) 0, Diego Gonzalez (Passió) 0.‑

Enric GIBERT CARAFÍ no viu a Esparreguera, si bé hi ha estat sempre vinculat. Cassat amb una neta del veterinari d'Esparreguera Pasqual Mach, a retrobat els escacs després de prop de 28 any d'inactivitat. Amb certa nostàlgia pel nostre poble tal com era en la seva gloriosa joventut, no s'amaga de dir‑nos que li agradava molt mes, l'Esparreguera d'abans....



ESCACS VIVENTS 
A ESPARREGUERA !!!

Diumenge 13 de juliol de 1997 el nostre modest club va aconseguir una nova fita en l'esport d'aquí casa nostra. Durant la Festa Major portaríem uns Escacs Vivents en un lloc prou cèntric de la Vila: la plaça de l'Església.

Va iniciar‑se un xic mes tard del que preveiem (7'30 de la tarda). I malgrat un començament ben fred, acabaria essent un veritable èxit.
A mes del nombrós públic, que a partir les 8, es va anar congregant al voltant per veure tan singular partida d'escacs, varem tenir momentaniament d'observadors, el mossèn d'Esparreguera Joaquim Vives, i el Bisbe Auxiliar de Barcelona Sr Joan Enric Vives.
I mentre ho muntàvem, també tindríem l'agradable visita de la Regidora de Cultura del nostre Ajuntament, l'Antònia Perez, per interessar‑se per la bona marxa de l'activitat.
Gracies a tots Ells.

Anècdotes no en faltarien. Un airet prou fort que va girar‑se ens obligaria a repartir rajoles i pedres, per tot el terra del "tauler", a fi d'evitar que el vent s'emportes totes les caselles. Per acabar d'arrodonir, el micró i els altaveus instal.lats no varen funcionar.
Varem tenir que escarrassar‑nos el coll....

El senyor "Presi" el Josep Masip va dirigir la partida, en un tauler mural, en previsió de moviments errats a l'Escaquer Vivent.
El Lluís ‑malgrat tenir previst de sols parlar pel micró‑, (És un tenor de primera fila, a la segona fila ja no s'escolta....) (Es broma), va haver de dirigir "in situ i a todo voce" la partida i les peces, ja que el micró ...no va xutar....
El Dani Domene, va cuidar‑se del reclutament de les millors noies d'Esparreguera, per tant important esdeveniment. Mentre que el Josep Calveres feia de Director Administratiu, i el Manel Soidan de Gran "Jefe" de l'endreça robes. Entregant i recollint el "petos" dels participants.

Finalment esmentar que varem passar d'anar just de personal a sobrar‑ne. Es diria, haver‑hi mes gent que volia participar‑hi que no cabuda al escaquer.
I no varen faltar actes d'heroïcitat. Com la protagonitzada per l'Elena Gonzalez, que amb el cor d'una mare de primera Divisió, va renunciar de ser el PAD, perquè la petiteta Carme Pedrosa pogués participar‑hi....

Dona, no canviïs mai. En el mon fa falta molta gent com tu. I publicament et donem les gracies.
Be. Serà important veure que allò que semblava impossible de fer, s'ha convertit en una realitat.
I el més important, a mes de popularitzar els escacs a Esparreguera, i donar força cabuda al màxim de participació, crec que tothom s'ho va passar d'allò mes be.




ESCACS VIVENT.
Participació / per peces.


PECES D'ESCACS BLANQUES

Torre de Rei: Eduard Sarrieña, cavall de Rei: Erol LLordella, alfil de Rei: David Daude, Rei blanc: Antoni Lopez, Dama blanca: Monica Molina, alfil de Dama: Elena Gràcia, cavall de Dama: Ruben Lopez, torre de Dama: Sergi Corchero.

Peo torre de Rei: Marc Badia, peo cavall de Rei: Elisabet Orti, peo alfil de Rei: Pilar Orti, peo de Rei: Sarà Palomino, peo de Dama: Josue Xancò, peo alfil de Dama: Nuria Mones, peo cavall de Dama: Montserrat Bou, peo torre de Dama: Alba Soler.

PECES D'ESCACS NEGRES

Torre de Rei: Alex Galceran, cavall de Rei: Denís Ileri, alfil de Rei: germans Albert i Miquel Garrich, Dama negra: Imma Vidal, alfil de Dama: Elisa Morellón, cavall de Dama: Carolina Bonastre, torre de Dama: Davínia Muñoz.

Peo torre de Rei: Natalia Sanchez, peo cavall de Rei: Marc Sangüesa, peo alfil de Rei: Albert Jorba, peo de Rei: David Navarro, peo de Dama: Sarai Coca, peo alfil Dama: Li pertanyia a l'Elena Gonzalez, que amb un "Cor de Mare" (de primera Divisió Nacional) va deixar el seu lloc a la repetiteta Carme Pedrosa; peo cavall de Dama: Jordi Junyent, peo torre de Dama: Veronica Trujillo.


LA PARTIDA JUGADA ALS ESCACS VIVENTS
Esparreguera (Plaça de l'Esglesia) 13- 07-1997


Blanques: NIMZOVICH
Negres: EUWE
Obertura Kruys
Jugada a Carlsbab 1929

1.-P3R, C3AR. 2.-P3CD, P3CR. 3.-A2C, A2C. 4.-P4AR, P3D. 5.-D1A, O-O. 6.-C3AR, A5C. 7.-A2R, C3AD. 8.- 0-0, P4R. 9.-PxP, CxP. 10.- P3D, CxC+. 11.-AxC, AxA. 12.-TxA, P4D. 13.-D1A, C5C. 14.-AxA, RxA. 15.-P3TR, C4R. 16.-T3C, P4AR. 17.-D4A, D3A. 18.- P4D, C2A. 19.-DxPAD, TD1A. 20.-DXP, D5T. 21.-R2T, P5A. 22.-T3A, PxP. 23.-C3A, TxC. 24.-TD1AR, P7R. 25.-TxC+, TxT. 26.-DxT, R3T. 27.-D8A+ i les negres van abandonar a la vista de 27.-...,R4T. 28.-P4C+, R4C. 29.-D6A+ capturant la Dama negre.
1 - 0.

FESTA DEL CARRER DELS ARBRES. Els dies 19 i 20 de juliol de 1997 va tenir lloc la celebració d'aquesta tradicional Festa de Barri. Enguany va haver‑hi una "Trobada d'Escacs al Carrer" dissabte dia 19, a les 18 hores. Va anar a càrrec ‑un any mes‑ del Josep Masip, contant amb el material del nostre Club.
Els lloers de la festa però, van ser per la "Festa de l'escuma i castell inflable" que va fer les delicies de xics i grans i la "Música" per escoltar i ballar a càrrec de l'orquestra "Van de Bòlit" del dia 20.

SALIDA DE PROMOCIÓN. El sabado dia 2 de agosto de 1997 hicimos una salida a la plaza de la "Constitución" con mesas, sillas, tableros i fichas de ajedrez; para promocionar la afición y popularizar nuestro deporte. Debido a las fechas de vacaciones de verano, lo centrico del lugar y lo adequado del horario, fué un èxito.


=========================================================================



La gent del CE Martorell
va guanyar
el torneig d'El Bruc

(Redacció). En el torneig de Festa Major d'El Bruc, que va tenir lloc el passat diumenge 10 d'agost de 1997, a "Can Casas", la gent del CE Martorell van aconseguir un esclatant èxit ‑en ocupar quatre places‑ en els vuit primers llocs de la classificació general de l'obert individual i a més a mes, un meritori doblet en proclamar‑se Campió dins la modalitat d'equips. Del Club Escacs "AAVV" La Plana‑Esparreguera varen pujar al Bruc, els socis Dani Domene, Manel Soidan, Josep Masip, Oscar Blanco, Alex Terreros, Ruben Zan, Martí Gimeno, i Pere Capella, l'Agustin Valcalcel, Lluís Artigas, Bernat Orellana Muñoz. I Bernat Orellana Camacho.

El Lluís finalment no jugaria passant a fer de corresponsal de premsa. L'Agustin Valcalcel, accedint als ploricons del club germà, va jugar sota pavelló del CE La Passió (Que gracies a unes taules aconseguides per Ell, es varen salvar de quedar els darrers del torneig..). I els dos Orellanes que lluitarien sota bandera del CE Martorell.

En general la gent de La Plana ho feren prou be. El super‑Manel quedaria merescudament segon de l'encontre.

Dels 12 primers classificats quatre serien del nostre club. L'horabona.
Fins hi tot el desentrenat Ruben Zan, ‑que no va fer precisament el torneig de la seva vida‑, va guanyar durant la a la primera ronda al "presi" del CE La Passiò.

I per equips seriem injustos de queixar‑nos. El Martorell va passar‑nos al davant per un sol punt. El "piquillo" de la pallissa que els hi donarem a Olesa ‑fa ben poc‑ encara estava calent...

L'equip del CE Martorell (LLuís Rius, Maurice Perraut, Jaume Espasa, Guillem Cintas i Bernat Orellana ) va imposar‑se amb 22'5 punts en aquesta competició; seguits ben a prop pel CE "AAVV" La Plana‑Esparreguera (Manel Soidan, Dani Domene, Pere Capella, Martí Gimeno i Josep Masip) amb 21'5 punts, i en tercer lloc per l'equip d'El Bruc (Josep Plans, Gustau Costa, Jordi Costa, Ramón Perelló, i Jordi Pou) amb 17'5.
Tancaria la classificació el CE La Passió amb 15'5 punts, i Sant Bernat d'Olesa de Montserrat també amb 15'5.

En el torneig individual, un disputadíssim suís a 6 rondes, aconseguiria el primer lloc de la classificació en Jaume ESPASA del CE Martorell, imbatut amb 6 punts. Seguit en segon lloc pel Manel SOIDAN (CE "AAVV" La Plana‑ Esparreguera)5'5; 3º.‑ Guillem CINTAS (CE Martorell)5; 4º.‑ Pere CAPELLA (CE"AAVV" La Plana Esparreguera) 5; 5º.LLuís RIUS (CE Martorell) 4'5; 6º.‑ Marc ALMERIA (Passió) 4; 7º.‑ Dani DOMENE (CE La Plana‑ Esparreguera) 4; 8º.‑Maurice Perraut (Martorell) 4; 9º.‑ Josep PLANES (El Bruc) 4.



TORNEIG DEL BRUC.RESULTATS RONDA A RONDA

1º Ronda
Collado (St Bernat) 0 ‑Rius (Martorell)1; Diaz (Olesa Montserrat)0‑R Perello (El Bruc) 1, J Serrano (St Bernat)0‑Perraut (Martorell)1, Almeria (Passió)1‑L Serrano (St Bernat)0, M Perez (El Bruc)0‑ Espasa (Martorell)1, Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 1‑J Perello (El Bruc)0, J Pou (El Bruc)0‑Dani DOMENE (Plana‑ Esparreguera) 1, Cintas (Martorell)1‑ R Jorba (El Bruc) 0, M Moles (St Bernat) 0‑ J Costa(El Bruc) 1, Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 1 ‑J Ventura (El Bruc) 0, G.Costa (El Bruc) 1‑ Martí GIMENO (Plana‑Esparreguera) 0, Figueras (Passio)1‑ J Costa (El Bruc) 0, P Olle (El Bruc) 0'5‑ Agustin VALCALCEL (Passió) 0'5, Bernat ORELLANA M.(Martorell) 1‑ R Prat (El Bruc) 0, E Canela (El Bruc)0 ‑ Bernat ORELLANA C.(Martorell)1, A Galceran (Passio)1‑J Plans (El Bruc)0, Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) 0 ‑S. Berenguer (El Bruc) 1, D.Castells (St Bernat) 1‑Alexandre TERREROS (Plana‑Esparreguera) 0, J Casanovas (El Bruc) 0‑ Josep MASIP (Plana‑Esparreguera) 1, J. Galceran (Passió) 0‑Ruben ZAN (Plana‑Esparreguera) 1.

2º Ronda
Rius (Martorell)1‑Figueras (Passio) 0, Perraut (Martorell) 1‑ Bernat ORELLANA M.(Martorell) 0, Bernat ORELLANA C.(MARTORELL) 0‑ Almeria (Passió)1, Espasa (Martorell)1‑ A Galceran (Passio) 0, S.Berenguer (El Bruc)0‑Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 1,Dani DOMENE (Plana‑Esparreguera) 1‑D Castells (St Bernat) 0, Josep MASIP (Plana‑Espareguera) 0 ‑Cintas (Martorell)1, J Costa (El Bruc)0'5‑G Costa (El Bruc)0'5, R. Perello (El Bruc)0‑ Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 1, Ruben ZAN (Plana‑Esparreguera) 0 ‑ Agustin VALCARCEL (Passio) 1, Diaz (Olesa Montserrat) 1‑ Olle (El Bruc) 0, Martí GIMENO (Plana‑Esparreguera) 1‑M Moles (St Bernat) 0, J Ventura (El Bruc) 0 ‑ J Galceran (Passio) 1, J Costa (El Bruc) 0 ‑ J Collado (St Bernat) 1, R Prat (El Bruc) 0 ‑ J Serrano (St Bernat) 1, L Serrano (St Bernat) 0 ‑ E Canela (El Bruc) 1, J Plans (El Bruc) 1‑ M Perez (El Bruc) 0, J Perello (El Bruc) 1‑ Oscar BLANCO (Plana‑Esparre_ guera) 0, Alexandre TERREROS (Plana‑Esparre_
guera) 0‑ J Pou (El Bruc) 1, R Jorba (El Bruc) 0 ‑ J Casanovas 1.

3º Ronda
Manel SOIDAN (Plana‑ Esparreguera) 0'5‑ Rius (Martorell ) 0'5, Cintas (Martorell) 1‑ Perraut (Martorell) 0, Almeria (Passio) 1‑ Dani DOMENE (Plana‑Esparreguera) 0, R Perello (El Bruc) 0 ‑ Espasa (Martorell) 1, Agustin VALCALCEL (Passio) 0 ‑ J Costa (El Bruc) 1, G. Costa (El Bruc) 1‑ Diaz (Olesa de Montserrat) 0, Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 1 ‑ Josep MASIP (Plana‑Esparreguera) 0, J Collado (St Bernat) 0 ‑Martí GIMENO (Plana‑Esparreguera) 1, Figueras (Passio) 1‑ J Perello (El Bruc) 0, Bernat ORELLANA M. (Martorell) 0‑ J Plans (El Bruc) 1, J Serrano (St Bernat) 0 ‑ Bernardo ORELLANA C.(Martorell)1, A Galceran (Passio) 1‑Ruben ZAN (Plana‑ Esparreguera) 0, J Pou (El Bruc) 1‑ S Berenguer (El Bruc) 0, D Castells (St Bernat) 1‑ E Canela (El Bruc) 0, J Galceran (Passio) 0 ‑J Casanovas (El Bruc) 1, P Olle (El Bruc) 0 ‑L Serrano (St Bernat) 1, M Perez (El Bruc) 1‑ R Prat (El Bruc) 0, M Moles (St Bernat) 1‑ R Jorba (El Bruc) 0, Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) 0‑J Ventura (El Bruc) 1, Alexandre TERREROS (Plana‑Esparreguera) 0‑ J Costa (El Bruc) 1.

4º Ronda
J Espasa (Martorell) 1‑Almeria (Passio) 0, Pere CAPELLA (Plana‑ Esparreguera) 0 ‑ Cintas (Martorell) 1, Rius (Martorell) 1‑ J Costa (El Bruc) 0, G. Costa (El Bruc) 0 ‑ Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 1, Perraut (Martorell) 1‑A Galceran (Passio) 0, Dani DOMENE (Plana‑ Esparreguera) 1‑R Perello (El Bruc) 0, Martí GIMENO (Plana‑ Esparreguera) 1‑ D Castells (St Bernat) 0, J Plans (El Bruc) 1‑ Figueras (Passio) 0, Bernat ORELLANA C.(Martorell) 1‑ J Pou (El Bruc) 0, J Casanovas (El Bruc) 0‑ Agustin VALCALCEL (Passio) 1, L Serrano (St Bernat) 0‑ P Diaz (Olesa de Montserrat) 1, J Perellp (El Bruc) 0 ‑Bernat ORELLANA M. (Martorell) 1, Josep MASIP (Plana‑ Esparreguera) 0 ‑M Perez (El Bruc) 1, J Costa (El Bruc) 1‑ J Galceran (Passio) 0, J Ventura (El Bruc) 0‑J Collado (St Bernat) 1, S Berenguer (El Bruc) 0‑ M Moles (St Bernat) 1, E Canela (El Bruc) 1‑ J Serrano (El Bruc) 0, Ruben ZAN (Plana‑ Esparreguera) 0‑P Olle (El Bruc) 1, R Jorba (El Bruc) 1‑Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) 0, R Prat (El Bruc) 1‑ Alexandre TERREROS- O.

5º Ronda
Cintas (Martorell) 0‑ Espasa (Martorell)1, Almeria (Passio) 0 ‑ Rius (Martorell) 1, Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 1‑ Perraut (Martorell) 0, Martí GIMENO (Plana‑Esparreguera) 0‑ Dani DOMENE (Plana‑Esparreguera) 1, Bernat ORELLANA C.(Martorell) 0‑ Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 1, J Costa (El Bruc) 0‑ J Plans (El Bruc) 1, Agusti VALCALCEL (Passio) 0 ‑ G Costa (El Bruc) 1, P Diaz (Olesa de Montserrat) 1‑ J Costa (El Bruc) 0, Figueras (Passio) 1‑E Canela (El Bruc) 0, Bernat ORELLANA M.(Martorell) 1‑ J Casanovas (El Bruc) 0, A Galceran (Passio) 0 R Perello (El Bruc) 1, D Castells (St Bernat) 0'5‑ M Perez (El Bruc) 0'5, J Collado (St Bernat) 0 ‑ J Pou (El Bruc), M Moles (St Bernat) 1‑ P Olle (El Bruc)0, J Perello 0 ‑Josep MASIP (Plana Esparreguera) 1, J Galceran (Passio) 1‑R Jorba (El Bruc) 0, J Ventura (El Bruc) 1‑ S Berenguer (El Bruc) 0, J Serrano (St Bernat) 1‑Ruben ZAN (Plana‑Esparreguera) 0, R Prat (El Bruc) 0‑ L Serrano (St Bernat ) 1, Oscar BLANCO (Plana ‑ Esparreguera) 0'5‑ Alexandre TERREROS (Plana Esparreguera) 0'5.

6º Ronda
Espasa (Martorell) 1‑Rius (Martorell) 0, Dani DOMENE (Plana‑Esparreguera) 0‑ Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 1, J Plans (El Bruc) 0‑ Cintas (Martorell) 1, G Costa (El Bruc) 0 ‑ Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 1, Bernat ORELLANA M.(Martorell) 0 ‑ P Diaz (Olesa de Montserrat) 1, Perraut (Martorell) 1‑ Bernat ORELLANA C.(Martorell) 0, R Perello (El Bruc) 0 ‑Almeria (Passio) 1, J Pou (El Bruc) 0 ‑ Martí GIMENO (Plana‑Esparreguera) 1, M Moles (St Bernat (St Bernat) 0 ‑ Figueras (Passio) 1, J Costa (El Bruc) 1‑ D Castells (St Bernat) 0, M Perez (El Bruc) 0 ‑ Agustin VALCALCEL (Passio) 1, L Serrano (St Bernat) 1‑ A. Galceran (Passio) 0, Josep MASIP (Plana‑Esparreguera) 1 J Ventura (El Bruc) 0, E Canela (El Bruc) 1‑ J Galceran (Passio) 0, J Casanovas (El Bruc) 0‑ J Collado (St Bernat) 1, J Costa (El Bruc) 1‑ J Serrano (St Bernat) 0, P Olle (El Bruc) 0‑J Perello (El Bruc) 1, S Berenguer (El Bruc)1‑ R Prat (El Bruc) 0, Ruben ZAN (Plana‑Esparreguera) 1‑ Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) 0, Alexandre TERREROS (Plana‑Esparreguera) 0 ‑R Jorba (El Bruc) 1.‑

CLASSIFICACIO INDUVIDUAL TORNEIG DE FESTA MAJOR D'EL BRUC

1º. Jaume ESPASA(Martorell)6
2º Manel SOIDAN (Plana‑Esparreguera) 5'5
3º.Guillerm Cintas (Martorell)5
4º. Pere CAPELLA (Plana‑Esparreguera) 5
5º. LLuís Rius (Martorell) 4'5
6º. Marc Almeria (Passio) 4
7º. Dani DOMENE (Plana‑Esparreguera) 4
8º.Maurice Perraut (Martorell) 4
9º. Josep Plans (El Bruc) 4
10º .Francisco Figueras (Passio) 4
11º. Marti GIMENO (Plana‑Esparreguera) 4
12º. Pedro Diaz (Olesa Montserrat) 4
13º.Gustau Costa (El Bruc) 3'5
14º. Jordi Costa (El Bruc) 3'5
15º Agustin VALCALCEL (Passio) 3'5
16º. Ramon Perello (El Bruc) 3
17º. Bernat ORELLANA C. (Martorell) 3
18º. Josep MASIP (Plana‑Esp) 3
19º. Jonatan Collado(St Bernat) 3
20º. Bernat ORELLANA M (Martorell) 3
21º Manel Moles (St Bernat) 3
22º. Jordi Pou (El Bruc) 3
23º. Enric Canela (El Bruc) 3
241. Luis Serrano (El Bruc) 3
25º. Jaume Costa (El Bruc) 3
26º. Miquel Perez (El Bruc) 2'5
27º. David Castells (St Bernat) 2'5
28º. Alex Galceran (Passio) 2
29º. J. Perello A. (El Bruc) 2
30º. J Casanovas (El Bruc) 2
31º. Jose Serrano (El Bruc) 2
32º. Joan Ventura (El Bruc) 2
33º. Sebastià Berenguer(Bruc) 2
34º. Josep Closas (Passio) 2
35º. Ramon Jorba (El Bruc) 2
36º. Ruben ZAN(Plana‑Esp) 2
37º. Pere Olle (El Bruc) 1'5
38º. Ricard Prat (El Bruc) 1
39º. Alex TERREROS (Plana‑Esparreguera) 0'5
40º.Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) 0'5


CLASSIFICACIO FINAL TORNEIG D'EL BRUC PER EQUIPS

CAMPIO: Club Escacs Martorell amb 22'5 punts.
(LLuís Rius, Maurice Perraut, Jaume Espasa, Guillerm Cintas i Bernat ORELLANA C.)

SOTSCAMPIÓ: Club Escacs "AAVV" La Plana ‑ Esparreguera amb 21'5 punts.
(Manel SOIDAN, Dani DOMENE, Ramon CAPELLA, Marti GIMENO i Josep MASIP)

TERCER CLASSIFICAT: El Bruc amb 16'5 punts.
(Jordi Costa, Josep Plans, Gustau Costa, Ramon Perello i Jordi Pou )

QUART CLASSIFICAT: Club Escacs La Passió amb 15'5 punts.
(Marc Almeria, Agusti VALCALCEL, Francisco Figueres, Alex Galceran i Josep Galceran).

CINQUÈ CLASSIFICAT: Club Escacs Sant Bernat amb també 15'5 punts.
(Pedro Diaz, David Castells, Jonatan Collado, Manuel Moles i Luis Serrano)





TORNEIG DE LES 24 HORES DE MANRESA.
Per J Masip

Al torneig de 24 hores seguides, com a prova de resistència, que es feu a Manresa, de les 2 de la tarda del dissabte 25 de juliol de 1997 fins les 2 de la tarda del diumenge 26 es varen presentar un total de 5 jugadors socis del Club d'Escacs "AAVV" La Plana ‑ Esparreguera: J Masip, Soidan, Blanco, A Valcarcel i A. Sanchez Guimerà.

A 2/4 de 10 del matí del dissabte, ja començarien a presentar‑se els jugadors del Club, i a les 11 partíem tots 5 cap a Manresa.

Ens varem passar un semàfor en vermell i vam tocar en una rotona a una mossa indecisa, però com que el que conduïa era jo, no tenia gaires manies. Soidan anava de copilot i m'ensenyava el camí. Arribaríem al bar Star, ens apuntaríem i aniríem a passejar i prendre el cafetò. A 2/4 de 2 ens concentraríem tots els equips pel pagament de la inscripció. Jo vaig dir que m'ho descomptessin del premi.

No havíem dinat i sort que això no seria problema, doncs amb gana és quan es juga millor als escacs. Total, que els entrepans en miniatura arribaren a les 8 de la tarda i jo els vaig menjar l'un darrer l'altre.
Varem fer unes 20 partides cadascun dels jugadors. Hi van participar gent molt bona.
Nosaltres seriem 3 equips de 2 jugadors ‑una parella‑. Només començar ja varem anar perdent. Jo vaig guanyar 3, el Toni Sanchez 3, Soidan 10 i el Blanco 0'5 punts.

L'Oscar Blanco al no estar aparellat, ho va fer amb un jugador d'aquella ciutat, i va passar que la seva parella se'n va anar "de juerga" i l'Oscar les va haver de jugar totes les partides... Quan li faltaven 5, li vaig que si no podia, tires els 5 Reis, però Ell va seguir fins el final.

La majoria dels jugadors (80) manaven com a "cosacos". Nosaltres ho fèiem veure. Quan les 2 de la nit van tocar vaig rebentar i vaig llençar el Rei. Vaig anar al bar del davant i vaig veure 2 cafès d'un glop, mentre que el Toni Sanchez jugava fins que tornaria. Tot seguit continuaria jugant. Em dirigiria al Sanchez dient si volia venir al mateix bar a fer "el cafetò". Contestaria que NO, doncs li havien demanat 600 pts per un "chupito" i s'havia marxat sense pagar, doncs a Esparreguera en cobren 200.
Hi havia jugadors de 2000 i pico d'Elo, però tots ells es folien de fàstic empaitant els Reis del Toni Sanchez Guimerà i ja fins el final.

Hi havia un jugador d'edat gran assentat a taula, quan ja serien les 2 de la nit, que deia: "Si, todos sudados ". A les 4'30 del matí començava a sortir el Sol. Soidan i Blanco serien els mes petits, i la qüestió seria que trobant‑nos en un bar se'ns "apalanco" un jugador que ens volia potinejar.

Una altra anècdota seria que havia de començar a jugar un de Manresa i Jo, i l'hi escalfava el cap el cap una nena de 12 anys que anava fresca. Quan finalment va marxar li vaig dir que li digués que s'anés a fer cantonades.. i un dels del tauler del costat es posaren a riure.
Hi havien 3 dormin dins d'uns sacs de dia que semblaven que estiguessin morts. Total: que va sortir el Sol i encara aguantàvem.

No hi havia lavabos. De fet, de ventre, amb sols 2 entrepans microscòpics no varem d=anar‑hi ningú. Ja de bon matí, res, la xocolata i les coques. Hi havia un que tenia com 2400 d'Elo i deia: "No sé para que me sirve el ELO si no sé sacar el chocolate de la olla.."

Altres 7 o 8 estaven jugant al futbol a l'altre costat del porxo.
Fent broma amb la secretaria, em va dir "borrico". Jo li vaig dir que no insultes als burros comparant‑los amb mi...

Va arribar també un moment que Jo em vaig empipar com una mona i devien ser les 2 de la matinada: vaig guanyar a dos 1800 i pico; però els 1700 em donaven pel sac. Com que sabien totes les obertures vaig optar per l'agressiva P4T ... i seguiríem fins les 2 de la tarda, mano a mano amb el meu company, el T. Sanchez. Jo dirigí i seria el que fotia mes merde.....

Qüestió: que a Manresa ja ens coneixien, Van ser 24 hores intenses, en què va haver‑hi de tot.



CLASSIFICACIO FINAL 
24 HORES D'ESCACS A MANRESA
per Estanislau Herraiz


1º Perales (S Feliu) 2180‑Molina (St Feliu) 2255: 45 1/4; 2º Piñero (A Colin) 2185‑Miralles (A Colon) 2185: 44 1/4; 3º Garcia (Foment) 2240 Roig (Foment) 2115: 43 1/4 ; 4º Perez (I Clavé) 2165‑ Garrido (Foment) MC 2315: 41 1/4; 5º A Jerez (Foment) MC 2405‑Zancas (Foment) 2180: 36; 6ººD Bosch (3 Peons) MC 2295 ‑ C Bosch (Foment) 1920: 35 3/4; 71 Vázquez (S Feliu) 2140 ‑ Mingo (S Feliu) 2185: 34 3/3; 8º Parra (Mollet) 2045 ‑ Alonso (Barberá) 2205: 33 1/2; 9º A Ester (Berguedá) 1945 ‑ D Huesca (Berguedá) 2175: 31 1/2; 10º Gracia (Catalonia) 2070 ‑ Molina (Castellet) 2060: 30 1/2; 11º I Lopez (Manresa) 2000 ‑ Junyent (Manresa )1955: 30 1/2; 12º Peñas (I Clavé) 2105 ‑ J Gea (I Clavé) 2085: 27 1/4; 13º Yepes (Foment) MC 2280 ‑ Vives (P i Peó) 1890: 26 1/4; 14º Jimenez (Berguedá) 1980 Duran (Berguedá) 1915: 25 3/4; 15º Ambrós (Súria) 1995 A Torra (Manresa) 2000: 22 1/2; 16º Y Peñas (I Clavé) 1945‑Aliari (I Clavé) 1895: 22 1/4; 17º Viladrich (Sallent) 2105 J Alonso (Sallent) 1885: 21 3/4; 18º Grau (Manresa) 1775 J Morros (Manresa) 1820: 20; 19º Sanfeliu (Santpedor) 2010 ‑Domingo (Manresa) 1840: 17 1/4; 20º Ferrer (Sallent) 1700‑ Deslgado (Sallent) 1715: 15 3/4; 21º Manel SOIDAN (Plana‑ Esparreguera) 1985‑ Agustin VALCALCEL (Passio) 1820: 15 3/4; 22º Rodriguez (Catalònia) 1870 ‑ D Martinez (Manresa) 1795: 15 1/2; 23º Olivares (Manresa) 1930 ‑Fernandez (Manresa) 2135: 15; 24º Pinell (Manresa) 1895‑ D. Montero (Manresa) 1700: 14 3/4; 25º Majó (Sallent) 1700‑ I Martínez (Sallent) 1765: 14; 26º A Fernández (UGA) nf‑ F Martínez (UGA) nf = 8 1/4; 27º Josep MASIP (Plana‑Esparreguera) 1745‑Toni SANCHEZ GUIMERA (Plana‑Esparreguera) 1700= 6 1/4; 28º J Garaboa (Sallent) 1780 ‑Carol (Sallent) 1800= 6; 29º J Herráiz (Manresa) 1785‑Piqueras (Manresa) 1700= 3 3/4; 30º D Gallego (Manresa) 1890‑ Morancho (Manresa) 1825= 0, 31º De la Cruz (Catalonia) 1955‑ Martinez (Manresa) 1875=0; 32º Oscar BLANCO (Plana‑Esparreguera) nf ‑Oller (Manresa) 1965=0.


CLASSIFICACIÓ FINAL GRUP A (ELO 2100 en amunt)

1º Perales‑ Molina (S.Feliu)
2º Piñero‑Miralles (A Colon)
3º Garcia Gil ‑Roig (Foment)

CLASSIFICACIO FINAL GRUP B (ELO 1900 ‑ 2095)

1ºGracia (Catalonia) ‑ Molina (Castellet)
2º Lopez ‑ Junyent (Manresa)
3º Jimenez ‑ Duran (Berguedá) .

CLASSIFICACIÓ FINAL GRUP C (ELO 1700 ‑ 1895)

1º Grau ‑ Morros (Manresa)
2º Ferrer ‑ Delgado (Sallent)
3º Rodriguez (Catalonia)
D. Martinez (Manresa).

PRIMER INDIVIDUAL ABSOLUT:
D.Bosch MC (Tres Peons).

PRIMER JOVENIL:
Y Peñas (I Clavé).

PRIMER INFANTIL: I Martínez (Sallent)


==============================================

"La Creueta"
Núm.36
12 de setembre de 1997
Direcció: Lluís Artigas Jorba
Telf.909361584
Edita: Club Escacs "AAVV" La Plana-Esparreguera.
Carrer Joan XXIII núm. 71, 10
08292 - Esparreguera

=============================================